maandelijks koorzingen in Utrecht

Strippenkaartkoor ZingeS

 

Niet wekelijks maar één keer per maand vrijblijvend en toch uitdagend zingen op een koor. Die mogelijkheid wordt geboden door Maandkoor ZingeS. Het koor staat onder leiding van de ervaren en enthousiaste Amersfoortse dirigent Harry de Beer. Een zondag in de maand, ‘tussen de middag’ van 11.30 tot 13.15 uur, wordt op een locatie aan de rand van de Utrechtse binnenstad repertoire gezongen in zeer uiteenlopende stijlen:

swingende popsongs
middeleeuws drinklied
melancholische jazzballads
vrolijke afrikaanse dansmuziek
sentimentele levensliederen
devote kerkmuziek
humorvol cabaret
rauwe blues
etcetera

Het optimaal gebruik van de stem wordt gestimuleerd met inzingoefeningen en allerlei zangtips. Er wordt niet naar een optreden toegewerkt; het avontuur van het expressief samen zingen, zowel meerstemmig a capella als met pianobegeleiding, staat centraal en elke bijeenkomst is een afgerond geheel. Er wordt losjes, speels en toch serieus gerepeteerd, maar koorervaring is niet noodzakelijk. Iedereen is welkom.

De kosten zijn € 7,50 per bijeenkomst. Een strippenkaart voor 6 keer kost € 40,--. Nadere gegevens ontvang je na aanmelding.

Data seizoen 2023/2024 op zondagen van 11.30 tot 13.15 uur.

In 2023:  17 september, 22 oktober, 19 november, 17 december,

In 2024:   21 januari, 25 februari, 24 maart, 21 april, 26 mei, 23 juni

Info en aanmelding (vermelden koor Utrecht):  contact

 

Flashmob

Op 19 juni 2016 deden we met ZingeS, geheel tegen de gewoonte en het format, een verrassingsoptreden op centraal station Utrecht, een vluchtig speels moment in een gehaaste omgeving. Tijdens de flashmob groeide in vijf minuten het aantal zangers van 7 naar 70, met de opdracht: we doen alsof we reizigers zijn die elkaar niet kennen, we proberen te voorkomen dat men denkt dat het om een bestaand koor gaat. En ja hoor het wonder gebeurde: de grens tussen koor en publiek vervaagde prachtig, ook echte reizigers gingen meezingen. Kijk & luister:

https://www.youtube.com/watch?v=FGimNhfbXLg

https://www.youtube.com/watch?v=oM5zUZrD8J4

 

- - - - - - - - - -

ZingeS Extra


 

ZingeS Anders

Maandkoor ZingeS kan ook gebeuren op je

 uitstapje van het werk
officiële opening
verjaardagsfeest

je andere koor
herdenking
afscheid
receptie

congres
training
bruiloft

reünie

Hoe groter de groep hoe leuker!
Zie ook zangworkshops
Info: contact