https://www.kankerinbeeld.nl/zingen-voor-je-leven/zingen-voor-je-leven-amersfoort/

 

Op zondag 22 maart 2015 vierden de koren Zingen voor je Leven/Amersfoort en Amsterdam van de Stichting Kanker In Beeld dat zij respectievelijk 10 en 5 jaar bestaan. In de Singer Concertzaal in Laren gaven zij samen een concert onder de titel "Wij zullen doorgaan."  Hieronder de link naar een video-verslag.

 meer informatie

-----------------------------------------------------------

koor van Stichting Kanker in Beeld

'Zingen voor je leven - Amersfoort'

 

Sinds 2005 geeft Harry de Beer (tot 2014 samen met therapeutisch stemdocent Mariejan van Oort) leiding aan het koor “Zingen voor je leven – Amersfoort”. Dit koor is een initiatief van Patricia Deiters-Rahusen van de Stichting Kanker in Beeld. Deze stichting is ervan overtuigd dat, als je met een ernstige ziekte als kanker wordt geconfronteerd, dat er een verzachtende, helende werking uitgaat van kunstzinnige uitingen als schilderen, beeldhouwen, theater maken, schrijven, dansen en zingen.

Zingen voor je Leven/Amersfoort olv Mariejan van Oort en Harry de Beer

Op het koor “Zingen voor je leven” komen lot- en deelgenoten, mensen geconfronteerd met kanker, 14-daags bijeen om samen te zingen. Door te zingen wordt het gezonde deel van de deelnemers  aangesproken, zonder het ziek zijn en de pijn of worsteling die de mensen daarbij ervaren te ontkennen. Het koor geeft aan de zangers ruimte om –in verbondenheid met elkaar- hun hart te luchten via de muziek. In de liederen wordt klank gegeven aan angst en hoop, verdriet en een lach, wanhoop en moed, eenzaamheid en verbondenheid, bedreiging en schoonheid van het leven. De koorleden hebben zelf een stem in de keuze van het repertoire.

Zingen voor je Leven/Amersfoort olv Harry de Beer

Het koor in Amersfoort, samenkomend in het Toon Hermans Huis, was destijds het eerste koor van Kanker in Beeld. Inmiddels is er in het land een netwerk van 25 koren “Zingen voor je leven". In de zomer van 2008 gaf het koor ter viering van het eerste lustrum een intens en ook muzikaal geslaagd concert in een uitverkochte kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.:

Zingen voor je Leven/Amersfoort olv Harry de Beer in Concertgebouw Amsterdam

Op 16 september 2012 brachten alle koren tesamen tijdens een benefietconcert voor Kanker In Beeld de speciaal gecomponeerde "Oncofonie, symfonie voor je leven"  ten gehore in Theater Carré in Amsterdam. Harry dirigeert de 350 zangers.

http://www.oncofonie.nl/  http://www.oncofonie.nl/nieuws/bericht/43 

 

 

Informatie: contact