Zangworkshops van Harry de Beer

een speelse, expressieve benadering

 

Samen zingen schept een bijzondere verbinding: ieder laat zijn of haar individuele stem horen om op te gaan in een groter geheel. Harry de Beer geeft op aanvraag zangworkshops aan uiteenlopende organisaties en particuliere groepen bij uiteenlopende gelegenheden: aan teams van instellingen, scholen en bedrijven, aan gasten bij feesten en reünies, recepties en herdenkingen. Ook bestaande koren ervaren de workshops als een positieve impuls. De workshops kunnen ook de vorm aannemen van een meermalige coaching.

 

De inhoud, duur en moeilijkheidsgraad van een zangworkshop kunnen in overleg worden vastgesteld. Aldus wordt het een progamma naar wens en op maat en afgestemd op het doel van de bijeenkomst.

Bij minder geoefende deelnemers kan het woord ‘zingen’ weerstand en onzekerheid oproepen. De gekozen werkvormen zijn daarom speels. Op een ontspannen wijze leiden zij tot een boeiend muzikaal en expressief resultaat. Geleidelijk ontstaat het stemgebruik en zingen.

Het repertoire is qua stijlen breed: van Afrikaans tot jazzy, van Nederlandstalig tot musical, van Middeleeuws tot popmuziek, van fado tot opera. Behalve de muzikale sfeer speelt ook de tekstbetekenis een grote rol. Deze kan variëren van uitbundig tot melancholisch, van beschouwend tot energiek, van diepzinnig tot feestelijk, van serieus tot humoristisch. Tips t.a.v. stemgebruik, ademhaling, houding kunnen eveneens aan bod komen.

Ook in muziek gespecialiseerde organisaties als Vereniging van Huismuziek maken gebruik van de diensten van Harry de Beer. Hij geeft daar regelmatig themagerichte zangweekends. Vanaf 2010 geeft hij leiding aan zangweken in het buitenland. In april werkt hij jaarlijks een week lang met een groep van dertig nederlandse zangers in Zuid Italië onder de titel 'Mediterranee'. In juli 2012 deed hij ook een zangweek in de Dordogne.

 
 

zangworkshop olv Harry de Beer

(foto Ingrid van der Kooi)
zangworkshop olv Harry de Beer
 (foto Sietske van Dalen)

Info: contact