Koren

in Amersfoort en Utrecht o.l.v. Harry de Beer

 

Harry de Beer is koordirigent en saxofoondocent in Amersfoort. Zijn affiniteit met zowel koormuziek als pop en jazz is groot. Hij slaat ook graag bruggen tussen die twee richtingen. Samenbindende speelsheid en het zoeken naar persoonlijke zeggingskracht zijn kernwoorden van zijn aanpak.

Zijn maandelijkse, laagdrempelige inloopkoren, Ticket Singing in Amersfoort en Maandkoor ZingeS in Utrecht, genieten grote populariteit en worden ervaren als ware feestjes van veelkleurige en avontuurlijke muzikale expressie.

optreden in Amersfoort van Hallehuiskoor olv Harry de Beer
             (foto Hans Niezen)

Het veelzijdige Hallehuiskoor vierde in 2010 in Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort zijn 25-jarig bestaan onder Harry’s leiding .

Met het koor Zingen Voor Je Leven - Amersfoort van de stichting Kanker In Beeld gaf hij in de zomer van 2008 een intens en muzikaal geslaagd lustrumconcert in een uitverkochte kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Door de jaren heen heeft Harry veel koorbewerkingen van pop- en jazzmuziek gemaakt.

 

Info: contact

 

 

Koren voorheen

Harry dirigeerde van 1987 tot 2003 met collega's Peter Grooten en Rineke Marwitz het grote Amersfoortse theaterkoor Voice Box. Het Klein Amersfoorts Koor leidde hij van 1991 tot 2004.

Voice Box

In 1987 richten Harry en collega-dirigent Peter Grooten het koor Voice Box op. De formule is bijzonder en wordt samengevat als ‘theatraal zingen’: 100 zangers zingen in uiteenlopende stijlen (pop, jazzy, klassiek, wereldmuziek, Nederlandstalig, atonaal klankspel), met een theatrale invalshoek en met optredens op ongewone locaties (of op gangbare locaties die op een ongewone wijze worden gebruikt). De woorden verrassend en vervreemdend zijn een leidraad. Vaak is sprake van samenwerking met een regisseur en wordt gezocht naar verwevenheid met andere kunstdisciplines als dans, schilderkunst, architectuur, filmkunst. Dit leidt tot in het oog springende, goed bezochte voorstellingen, meestal in Amersfoort, waarin spektakel & ingetogenheid, humor & ernst, louter zangplezier & absurdisme elkaar afwisselen. Met titels als: Stuk Verdriet, Are you lonesome tonight, Night rite, De nacht wacht, Gebouwen aan Klank, Part of the Machine, In uw vaarwater, Anders, Dansende madonna

theaterkoor Voice Box met dirigent Harry de Beer

theaterkoor Voice Box met dirigent Harry de Beer

 theaterkoor Voice Box met dirigent Harry de Beer

In 1994 komt dirigent Rineke Marwitz in de plaats van Peter Grooten. In 2003 besluit Harry te stoppen met Voice Box. Harry: “Zestien jaar Voice Box was zestien jaar het uitleven van wilde fantasieën, het realiseren van muzikale en theatrale wensdromen met een heerlijke, gretige, creatieve grote groep mensen en in de vruchtbare en evenwichtige combinatie met twee leuke, gekke, inspirerende, vaardige collega-dirigenten.”

 

Klein Amersfoort Koor KAK

Het KAK is najaar 1990 opgericht door enkele studenten Creatieve Therapie. Een jaar later is Harry de Beer gevraagd het koor te dirigeren. Het koor bestaat uit zestien geoefende en enthousiaste zangers en legt zich toe op het zingen van zowel oude muziek als licht repertoire.

Om een juiste verhouding te vinden tussen afwisseling en eenheid wordt de repertoirekeuze veelal afhankelijk gemaakt van een tevoren gekozen thema. Zo werden door jaren heen concerten gegeven met  de titels 'Maria, maagden en Marietjes'(1994), 'High tea & vin rouge' (1997), ‘Hemels!’(1998), ‘Water & Vuur’(1999), ‘Bitterzoet’(2001).  Het programma ‘Buenas noches’ van 2002 vond plaats op een zwoele zomeravond op een sfeervol, middeleeuws dorpsplein met mediterane muziek & eten.

In het voorjaar van 1999 zond de KRO-televisie een dertig minuten durende concertregistratie uit van opnamen die zij maakte van het KAK in het Amersfoortse Mondriaanhuis. In 2000 presenteerde het KAK de cd ‘Harry’s Hits', opgenomen in een NOB-studio, met een greep uit koorbewerkingen van Harry. Najaar 2000 heeft het koor succesvol van zich laten horen op de ’open stage’ het International Vocal Group Festival te Tilburg.

In 2004 wordt Ronald Beckers de nieuwe dirigent van het KAK.