Amersfoorts koor o.l.v. Harry de Beer

Hallehuiskoor

                                                                                                                    (kerst 2015)

SAMEN ZINGEN & OPTREDEN

Het Hallehuiskoor is een koor van zo’n 25 zangers, dat wekelijks op woensdagavond heel uiteenlopend repertoire zingt: madrigalen & motetten, pop & jazz, wereldmuziek, christmas carols & passiemuziek, smartlappen en cabaret. Het koor laat graag van zich horen op eigen concerten en bij allerlei Amersfoortse evenementen en gelegenheden als Pinkster-, smartlappenfestivals, korendagen in de St. Aegtenkapel en open podia. Toch ligt de essentie van het koor in het plezier om wekelijks samen te zingen; om de schoonheid van de muziek zich te laten ontvouwen met al zijn uiteenlopende ladingen; om gretig je eigen stem te verheffen en je tegelijk te verbinden met die groep. En… om daarna een glas te heffen aan de bar.

KERST 2024: https://fb.watch/o_A0avK7Bw/

FEEST

Op 30 mei 2010 vierde het koor met het programma “Ik wil zingen” zijn 25-jarig bestaan in Theater De Lieve Vrouw.

 optreden Amersfoortse Hallehuiskoor olv Harry de Beer

optreden Amersfoortse Hallehuiskoor olv Harry de Beer

(foto's Hans Niezen)

In duizend repetities hebben koorleden een tijdje meegereisd. In hun drukke, roerige levens maken ze tijd, de een langer, de ander korter, om wekelijks elkaar op te zoeken om samen te zingen. De tijd verstrijkt en soms wil je even terugkijken. Het programma “Ik wil zingen”, met regieaanwijzingen van Anne Naron, is een greep uit de mooiste, leukste en spannendste liederen die we de afgelopen 25 jaar zongen, van het Afrikaanse Sikhalela tot O grosse Lieb van Bach, Harry's koorbewerkingen van I feel pretty uit de West Side Story tot Ik moest een schaap een tongzoen geven van Hans Dorrestijn, van Surabaya Johnny van Kurt Weill tot Liefs uit Londen van Bløf.  De titel Ïk wil zingen" verwijst naar iets nieuws, een première: het lied “Ik wil zingen” is speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd. Harry kroop bij uitzondering in de rol van componist, nadat Guido de Wijs een tekst schreef waar de liefde voor het zingen van af spat. Ja, daar draait het om bij het Hallehuiskoor: ‘Ik wil zingen’.

ONTSTAAN

In maart 1985 roept Harry tijdens een vergadering van het Amersfoortse woongroepenproject het Hallehuis: “Wie heeft er zin om in een koortje te gaan zingen?” Tot zijn verrassing steken 15 mensen hun hand op. Vanaf dat moment bestaat het Hallehuiskoor. Met de toeloop van vrienden en kennissen groeit het spoedig uit tot een koor van zo'n 25 zangers. Voor Harry is het koor aanleiding om een koordirectie-opleiding te gaan volgen. Zo staat het Hallehuiskoor ook aan de wieg van zijn activiteiten met meerdere Amersfoortse koren.

Hieronder is een 'legendarische' opname te zien en te horen uit 1985: een van de eerste optredens van het Hallehuiskoor:

 
(met dank aan Rogier van Alphen)

 

Info: contact

Bezoek ook de officiële Hallehuiskoor website: http://hallehuiskoor.wfnet.nl/